Repsam

lördag 2 augusti 2008

01/08. 4de missen på rad

01/08. 4de missen på rad
Nu börjar det bli riktigt tråkigt att jag återigen missar.
Gårdagen fungerade helt okej, men det blev bara 1 powernap på hela dagen.
01:30 tog jag en ny nap och vaknade sådär utvilad, kanske 8/10 i prestationsförmåga – nog för att orka plugga lite. Strax innan 04:00 så kände jag mig ganska nöjd med hur mycket jag hade pluggat och tog en paus i sängen för att njuta lite av den känslan att bara ligg och vila i sängen. (yes, saknar den mer och mer!) ställde klockan på några minuter för att vara säker på att vakna igen ifall att jag skulle somna in. Efter att larmet gick fortsatte jag njuta utan att ställa någon ny klocka och återigen försov jag mig. Jag flög upp 08:00 igen..
Nu var jag rejält övertrött, slö i skallen och hade någon viss känsla av huvudverk – precis samma känsla jag har om jag sovit 10-11 timmar en dag när jag sov på vanligt sätt.
Återigen måste jag ta och rycka upp mig, köra med motivationssnack och verkligen hålla mig till reglerna. Nytt blir att jag måste säga reglerna för mig själv innan jag går och lägger mig.
1: Jag måste gå upp direkt när timern ringer.
2: Jag får aldrig gå och lägga mig igen inom 30 minuter efter det att jag har gått upp.
3: (Ny) Jag får aldrig gå och lägga mig i sängen om det inte är för att snart somna
4: Är jag så trött så att jag håller på att somna ska jag ut och springa (eller gå om jag redan sprungit en gång inom den närmsta 10hs perioden.)
Det som jag själv tycker är tradigast med att jag nu misslyckats 4 gånger på raden och snittat 5.25 timmar dessa dagarna är att jag istället för att anpassa mig mot Polyphasic sleep antagligen anpassar mig mer och mer till vanlig sömn. Men skam den som ger sig. Nu har jag mer kunskap inför det här än någonsin, jag har fler timrar beredda och jag har mer stöd från folk än någonsin så nu måste jag komma tillbaka och fixa det här!

fredag 1 augusti 2008

01/08. Nytt större misslyckande

Det verkar som om all uppmärksamhet och det faktum att jag numera jobbar 8 timmar om dagen på Repsam.se har stört min rytm och stressat upp mig. Inatt fungerade allting bra till 01:00 varvid jag gick och la mig.
Lampan ställdes på 20 minuter, timern ställdes på 25 minuter och larmet på min mobil ställdes till att väcka min 5 minuter därefter.
Jag flög upp 07:30 och insåg att jag försovit mig – igen. Det tycks precis som om kroppen har börjat ”vänja” sig vid larmen och ignorera dem. Eller så har jag vaknat men somnat om och minns inget av det.


Iaf. har detta börjat ske lite väl ofta och jag ser det som ett problem. Problem är till för att lösas så det blev till att hämta hem en 2x40W RMS stereo med timer funktion så nu kommer jag bli duktigt förvånad om jag inte vaknar…

Nu på morgonen fungerar jag bara bra. Vissa kroppstecken säger mig att jag har sovit för länge, men jag känner mig tämligen klar i huvudet och full av energi. Fast det var väl ingen annan som förväntade sig något annat med tanke på att jag sov 6.5 h inatt…

31/07 - 2h miss

Natten fungerade bra fram till 05:00. När jag väl tog den nappen så sov jag igenom larmet och vaknade inte förrän 07:00 igen. Jag är tämligen övertygad om att jag ställde larmet rätt. Så jag får vara vaksam och hoppas att det bara var en tillfällighet att larmet inte väckte mig.
När jag vaknade var jag ganska pigg och presterade snart på 10/10.

torsdag 31 juli 2008

30/07 – rutiner upprättade igen!

Efter att ha sovit 6 timmar i natt så var jag övertrött och det tog ett bra tag innan jag började komma igång och fungera som vanligt igen. Nu var stressmagen borta och självförtroendet hade återställts. Kroppen gav aldrig signaler på förmiddagen att jag ville sova igen så nästa powernap förlades till 13:00 (8 timmar sen jag sov 6 timmar i sträck). Den blev tämligen bra fast jag måste lära mig att stänga fönstret så att jag stänger ute allt ljud, låg på 10/10 efter den.
Nästa blev 18.10 och då jag skulle fotas snart igen så valde jag att sova endast 20 minuter, men det kändes bra.
Nästa nap blev vid 00:00 snåret och efter den kände jag mig riktigt utvilad igen och jag låg på en prestationsnivå av 10/10.

onsdag 30 juli 2008

29/07 – Media stör satan!

Natten var skithärlig och det är tur jag har några timmar till. Med all media bevakning har man inte mycket tid över numera så det är tur man har natten där jag hann med mycket! Det var inga problem att vakna 00:30 och 03:30. Men när jag vaknade vid 05:20 var det lite värre. Men då tog jag på mig löpskorna och tog en 40 minuters löprunda och när jag kom tillbaka fungerade jag hur bra som helst och var vaken och pigg när TV4a morgonsoffan gjorde en live telefonintervju med mig 06:50.

Dagen blev mest kaos. Jag planerade att ta en Nap 13:00 men det blev först 14:30 då jag behövde filma en massa åt aftonbladet webb-tv. När jag väl gick och la mig sov jag bara 15 minuter då en norsk tidning ringde och det var inget direkt suveränt uppvaknande… Låg på 7/10 när jag vaknade.
Sen var det bara att jobba till 18:10 och sen hem och passa på att få ca 15 minuter nap. Återigen alldeles för lite och jag låg på 8/10 när jag vaknade. Sen kom en fotograf från Aftonbladet 18:30 och var med mig till 19:00. Därefter hade jag möte i 2 timmar med ett företag som gick igenom hur ett nytt logistik system till Repsam skulle kunna se ut. Sen kunde jag komma hem och äta lite och försöka lugna ner mig. Vid det tillfället var det ca 10 timmar sedan jag sist fick en hel powernapp. Dessutom hade dagen varit helt stressad och kaotiskt i mitt försök att båda agera som butikschef och tillfredställa media. Så nu hade jag stressmage och jag noterade att mitt självförtroende hade gått ner en bra bit också. På en skala av 1-6 (läs Nina jansdotters bok ”Självkänsla på jobbet”) så brukar jag ligga på 6, men nu låg jag på 3, kanske 4.
Jag gick och la mig igen vid 22:15 och vaknade vid 22:45. Jag struntade blankt i alla regler jag satt upp och bestämde mig för att dra mig en stund i sängen. Satte larmet på 23:10 för säkerhetsskull, men vaknade inte upp av det och försov mig lång in på dagen efter. Jag var inte vaken igen förrän vid 05:00.

tisdag 29 juli 2008

28/07 - försov mig på natten, men bra dag!

Natten – försov mig med 5 timmar- argh!
Fram till 03:00 fungerade jag bra och sen gick jag och la mig. Av någon anledning kom jag aldrig upp av larmet och jag försov mig med hela 5 timmar och vaknade inte förrän 08:00 igen. Något jag var riktigt sur på.

Dagen.
10:15 tog jag en ny nap som inte gav speciellt mycket. (Jag var antagligen inte speciellt trött.) Sen tog jag en ny nap vid 13:45 tiden och den varade bara ca 15 minuter innan jag kände för att gå upp igen. Resten av dagen spenderade jag på Repsam och som vanligt var jag lite små förvirrad (=fullt ös med kunder) när jag kom hem. Men när jag väl hade tagit en ny nap så fungerade jag hur bra som helst igen vilket kändes suveränt.

27/07 natt hos kompisar i ett främmande hus

Natten - något tuff, men jag klarade den!
Natten spenderades i en stuga i ett främmande hus. Fram till napen 04:00 fungerade jag bra och var vaken, men efter den blev det jobbigare. Eftersom jag var borta var det enda jag gjorde i huset att läsa böcker och det är kanske inte den aktivitet som håller en mest vaken… Efter 1.5 timmars läsande höll jag på att somna och fick gå en skön promenad och upptäcka Arilds hamn. Sen var det hem, läste kanske 15 min och sen däckade jag vid 06:30. Efter napen var jag väldigt trött igen och jag fick ta en ny promenad. Sen läste jag kanske 30 minuter innan jag somnade igen strax efter 07:00. Vid 07:30 var jag vaken igen, men pallade inte riktigt gå upp helt ur sängen. Tur nog kom då en kompis in och så till så att jag kom upp – tack Ludwig!

Dagen - som vanlgit lugnt.
Dagen spenderades i solen och förutom en period när jag varit vaken över 5 timmar i sträck så fungerade jag bra. Riktigt skönt när jag kom hem med lite huvudverk på grund av att all sol törstat ut mig och det bara var att gå och lägga mig. När jag vaknade igen var huvudverken nästan helt borta!

26/07 Jobbig natt - bra dag

Natten. - me = Zombie
Denna natten var ingen höjdare. När jag vaknade vid 03:00 så var jag inte speciellt pigg och presterade på 4/10. Jag gick runder och var dizzy och fick mest kämpa för att hålla mig vaken. 06:00 var nästa nap och då blev det bara värre. Nu var jag Zombie och kanske på 2/10. Det var bara ett enormt kämpande för att stanna vaken och jag gick gå och lägga mig ganska snart igen, 07:30. Efter den nap var jag fortfarande helt förstörd och det var skitjobbigt att hålla mig vaken. Jag vaknade igen och var helt körd. 08:30 hamnade jag i sängen igen och försov mig till 10:55 – lagom i tid till att hinna med frukostrutinerna och komma till jobbet. (Eller i panik stressa som ett djur och komma ner till butiken med andan i halsen utan frukost i magen…)

Dagen - inga konstigheter
Resten av dagen fungerade bra och flöt på utan några större konstigheter. Möjligen vid 18:00 då jag hade varit vaken sen 11 och var tämligen trött, men efter en nap så fungerade jag bra igen!