Repsam

lördag 6 september 2008

06/09 (Förkyld) – Argh, gammalt sovsätt frambringat.

Inatt gick jag och la mig 22:30 utan väckarklocka blev att jag vaknade vid 07:00 men kände inte för att gå upp även om jag var utvilad. Eller egentligen så var jag nog övertrött. Slutade med att jag låg och drog mig till bortåt 09:00. Vilket är något jag tidigare gjorde då och då och något jag stör mig på. Även om det är skönt att dra sig så förstör det resten av dagen för mig. Nu är jag t.ex. väldigt seg, går runder och gäspar och har mycket mindre kraft och energi än normalt.

Nej, jag börjar faktiskt längta lite till att få dra igång med Polyphasic sleep igen. När jag var ute och gick häromdagen saknade jag en del av dess fördelar. Jag saknar energikickarna, jag saknar att kroppen fungerar jämnare och jag saknar all den sköna extra tiden jag hade. Däremot saknar jag inte att behöva gå och lägga mig mitt på festerna eller den tuffa perioden mellan 04:00 och 07:00…

fredag 5 september 2008

05/09 (Förkyld) – blev 4h sömn.

Igår tog jag en powernapp vid 12, en vid 18:30 och en vid 22:00 sen blev jag inte trött igen förrän vid 02:30 då jag gick och la mig. Sen skulle jag upp 06:30 igen så det blev bara 4 timmars sömn. Men det var ett skönt vaknande och inte alls det här trötta sega som jag brukar vara – även om jag hade ställt klockan.

Idag, den 5te känner jag mig ännu friskare så snart är den lilla förkylning helt över och jag kan fortsätta min metod. Nu har jag också fått låna lite meditationsband så att jag kan öva in mig på det! Det säger att 30 minuters meditation ska motsvara 3 timmars sömn och jag känner några som har testat och de säger att de är mycket mer utvilade av meditationen.

torsdag 4 september 2008

04/09. (förkyld) 7 timmars sömn.

Inatt valde kroppen att sova ännu längre, det blev 7 timmar. Fortfarande mycket mindre än vad jag brukar sova vid sjukdom. Magen var kass större dagen igår, men idag börjar det kännas bättre både i magen och i kroppen. Har precis vaknat från en powernap och det känns inte som om jag somnar alls lika snabbt och tungt längre.

onsdag 3 september 2008

03/09 (Förkyld) – blev 6h sömn

1:30 gick jag och la mig på natten och kroppen valde att självmant vakna 07:30 så jag sov alltså 6 timmar. Detta är betydligt mindre än vad jag vanligtvis hade gjort och framförallt mycket mindre sömn än vad jag brukar få när jag brukar vara förkyld.

tisdag 2 september 2008

02/09 - Sjukdom, metoden avbruten.

Sedan 2 dagar tillbaka har jag känt av att en sjukdom var på väg, jag har ätit kang jang och vitlök, tagit vitamintabletter och bra bakterieflora för magen, men nu känner jag att sjukdomen har blivit mer påträngande. Jag känner trötthet och att näsan rinner något. Därför väljer jag att avbryta detta försök och göra ett nytt försök när jag väl är frisk igen.

Under sjukdomen tänker jag sova på följande sätt.
3-5 powernaps om dagen.
När jag går och lägger mig vid 24:00 tiden kommer jag att göra det utan något alarm utan låter kroppen vakna när den själv känner för det. Jag kommer dock försöka ställa in min inre klocka på att vakna så fort som möjligt. (Eller kanske inte om sjukdomen blir värre.)

måndag 1 september 2008

01/09. Dagen fungerade bra.

Blev en extra nap redan 13.30 och en till 15:45 för att kunna fungera med mitt schema. Till lunch blev det soppa och till kvällsmat 2 rostemackor, 400g druvor och en avokado. Nu är klockan 22:15 och jag känner mig faktiskt något dizzy, ligger kanske på 8/10 i prestation, hoppas det blir bättre efter nästa nap.

01/09. Det var ju en lugn natt!

Så då får man väl tro att det värsta är över. Vaknade ca 07:30 och nu klockan 8 har jag precis ätit 2 st rostemackor och har kvar lite havregrynsgröt i tallriken att äta upp. Inga problem med att hålla mig vaken och jag presterar på kanske 9/10. Någon som har förslag på ännu nyttigare frukost? (=inget processat, ej protein och kolhydrater i samma måltid och helst mycket vattenrikt typ grönsaker och frukt)
Ett problem bara är att jag egentligen borde sova 10:00 igen, men då måste jag göra annat så jag får nog tvinga mig till sömn rätt tidigt, men vi hoppas att det går bra.

01/09. Natten fortsätter bra

Jag vaknade vid 4 tiden efter förra napen och efter 5 minuters tankeverksamhet framför datorn kunde jag passera det stadiet och ta min promenad enligt planen. Under promenaden så insåg jag att de där 5 minuternas ”tankeverksamhet” egentligen är ganska dåligt för det är då det är som störst risk att jag väljer att bara vila lite i sängen, varvid jag försover mig. Så hur ställer jag om till att per automatik direkt ta en morgonpromenad istället?
Efter promenaden blev det 1 banan, ca 200g melon och 1 avocado samt lite nötter. Nu är klockan 06:06 och jag fungerar väl på 8/10. Inga problem att hålla mig vaken än så länge: tillbaks till jobbet.

01/09 – Natten börjar bra.

I samband med detta försök så försöker jag äta nyttigare. Till kvällsmat blev det helt vegetarisk tomatsoppa med bl.a. potatis, krossade tomater och röda linser. Jag kommer väsentligt minska mängden mjölk och dricka mycket nyttig juice eller vatten med citron i. Som tilltugg har jag köpt hem många kilo frukt och en hel del nötter. Stort tack till min vän Ludde som inspirerat mig.
Jag vaknade 00:40 efter den första napen och nu 01:18 känner jag mig helt normal, 10/10 i prestation alltså.

söndag 31 augusti 2008

31/08. Imorgon smäller det!

Inatt var sista dagen jag tog det lugnt. Hela denna dagen kommer jag motivera mig, tänka på målet och gör allt för att klara av hela nästa vecka med 2.5h/dygn. Denna natt gick jag och la mig vid 01:30.
Vaknade automatiskt vid 04:30. Var vaken en kort stund men ville fortsätta mysa i sängen och nästa gång vaknade jag 07:30. Båda gångerna utan någon väckarklocka. Nu är jag trött igen. Antagligen för att jag har sovit för länge för mitt eget bästa!