Repsam

lördag 20 september 2008

20/09. Vettig natt.

Natten fortskred jäkligt bra. Från 04:00 kunde jag stå i butiken till 06:00. Sedan blev det en ny nap och ytterligare en vid ca 09:30. Var inga konstigheter att somna Trots att jag hade ätit lite extra koffein. Nu är klockan 10:30 och jag känner att jag fungerar som normalt en lördags morgon.
Ser fram emot nya utmaningar ikväll och framförallt inatt!

fredag 19 september 2008

20/09 – Än så länge går natten bra!

Förra napen igen tog jag ca 18:20 och sen blev det en vid 01:50. Den vid 18:20 blev bara 10 minuter och var i en bil så det var ingen höjdare. Den 01:50 kändes riktigt bra och vaknandet var också skönt. Inga större problem att hålla mig vaken och när klockan närmar sig 03:00 så tycker jag att jag fungerar tämligen bra. Prestationsnivån skulle jag sätta till 9/10.
Till frukost åt jag mackor. Till lunch thai röra (ej kött) och till kvällsmat blev det en grönsakssoppa.
Vad jag framförallt kunde notera med maten var att jag var hur pigg som helst efter thai röran och det var inga konstigheter alls att sticka och träna bara 30 minuter efter att jag hade ätit.
(Det är rekommenderat att vänta längre, men det gick sig inte för mitt schema idag.)

19/09. Koffein = falsk trygghet?

Inatt kom jag fram till att ta en knapp halv koffeintablett vid 00.00 och den större halvan vid 04:00. Efter snack med en vän som hade tagit detta hade jag höga förväntningar men resultatet uteblev. 00:30 tog jag en tablett och la mig i sängen för att låta koffeinet kika in. 06:30 vaknade jag igen... För natten så måste jag ta motivationsrundor. Jag måste gå igenom allting och styra upp det här och jag tänker ta en hel koffeintablett vid 00:00

18/09. Den som tränar när andra inte gör det blir bäst!

Dessa orden fick jag lära mig som elitsimmare vilket tränarna använde sig av för att få oss att träna på nyårsafton. Nu har jag ett stort fokus på business och tänker på ungefär samma sätt. Den som jobbar även när andra inte gör det blir bäst! Av olika anledningar så hann jag inte med gymmet ikväll så effektiv som jag är kombinerade jag en cykeltur med arbete. Det blev ca 3 mils cykling fram och tillbaka till en ort utanför Lund för att göra lite mätningar på en intressant lokal till bolaget. Detta gjordes mellan 21:45 och 23:30 – hur många andra skulle göra detta?

torsdag 18 september 2008

18/09. Business: Nu kan man pruta på tyngre företagstjänster!

Nu verkar lågkonjunkturen slå hårdare och hårdare. Det blir fler konkurser och mindre tryck på lokaler och olika företagstjänster så nu har du chansen att förhandla till dig bättre avtal. Själv ordnade jag en förfrågan om ny företagsförsäkring, men efter att ha jämfört med andra bolag insåg jag att det första bolaget låg lite väl högt. De skulle återkomma. Från att från början begärt 100% var hennes nästa bud ca 60%, efter lite förhandling till gick hon ner till 45%. Jag krävde 36% om det skulle vara intressant och hon lovade att återkomma. Under söket av företagslokaler har jag också på vissa lokaler förhandlat ner hyran med 25% och dessutom fått erbjudande om rabatter på 0-40%, i många fall mer än 12 månader. Så passa på nu när det finns möjligheter!

18/09. Distanskurser. Skitbra men ändå inte!

Jag har tidigare gått en massa distanskurser. Det är skithärligt att helt fritt när man vill! Men det finns nackdelar...
Tidigare gick jag via Högskolan i Gävle, men på de sista tentorna behövde jag själv ordna en plats här nere för att få lov att tenta. Det blev ofta väldig mycket strul och på de två sista kurserna la jag mer tid på att få till tentorna än själva pluggandet.

Nu går jag istället en databaskurs vid självaste Kungliga tekniska Högskolan och nu när jag ska tenta så vad tror ni inte fungerar? Jo deras databaser vilket gör att jag inte får lov att tenta trots att jag har behörigheten för det. Innan försökte jag i Söndags och sen rättade till problemet. Sen pluggade jag in allting. Stängde av mobilen och telefonen. Stängde av alla onödiga program och mediterade för att hamna i rätt tillstånd för att göra tentan. Men neej. Den var inte där nu heller. ARGH!

1 timme och 15 samtal senare gav jag upp försöken att lösa det direkt så nu får man bara hoppas att någon löser problemet i tid nog för mig att hinna göra klart kursen och nåde dom om det inte fungerar tredje gången jag försöker. Hur svårt ska det vara?


18/09. Ingen koffein inatt inte.

Jag hade en bra natt, men efter efter att ha vaknat 03:00 efter en nap så hamnade jag i sängen igen. Jag hade inte tagit några koffeintabletter så jag stannade där…
Jag har inte gått en enda motivationsrunda sen jag började och det märks. Jag har inte heller mediterat som jag skulle. Dessutom så spelar jag en ”dålig” låt när jag vaknar. Jag måste ha en låt som ger mig mycket känslor. En låter som rycker upp mig och ger mig kraft att verkligen lyckas!
Jag vaknade vid 07:00 igen

onsdag 17 september 2008

17/09 – Göra ett inköp snabbt

Jag tillhör långt ifrån de som njuter av att köpa. Varje gång jag gör ett köp tär jag på miljön och min plånbok, men framförallt tär jag på min tid och den går inte att ersätta igen. Idag var det en laminator som behövdes. Kollade tre butiker på nätet och noterade att dem inte hade. Så jag chansade på Media Markt i Lund och annars fick det bli Överskottsbolaget som jag visste hade.

Snabbt in och frågar första lediga personal om vägledning (Behöver ju mer eller mindre GPS på mediamarkt) var man kan hitta en laminator. Får instruktioner och får fatt i personal och frågar om hjälp. Jag säger vad jag behöver han går bort och tittar på priserna på de 3 produkter som stod framme och säger att den dyraste är bäst och pekar på den. Jag frågar varför och han mumlar halvt till och sen kommer ett svar om att den är snabbare. Så jag frågar vad som mer skiljer dem åt. Men efter några försök så frågar jag efter någon annan och han ska hämta en David. Tillbaks kommer han med en snygg, blond tjej,”Hmmm David?” Tänker jag. Hon famlar lika mycket som honom och det slutar med att vi får öppna upp alla kartongerna, dra fram manualerna och så fick jag läsa på. (eftersom jag snabbare kunde hitta informationen jag behövde.) Den som var dyrast och som den första killen definierade som snabbast med ett pris på 1 700kr tog 10-15 minuter på sig att värma upp och en för 400kr tog 2 minuter på sig. Återigen försökte jag få svar på varför den dyrare var bättre, men hon kunde inte säga något alls och det framkom ingenting från manualerna. Så lär er läsa personalen och se till så att vad de säger är trovärdigt. Om inte ta reda på det själv. För övrigt var det en Peach PL714 jag köpte och den fungerar utmärkt. Förutom att den var snabbare hade den dessutom 2 olika inställningar för värmen och ett ”vänta” läge!

Iaf lyckades jag dra igenom ett köp som på totalen, med all undersökning, tog under 1 timme så kostnaden blev 320kr ex moms för själva apparaten och alternativkostnaden (vad jag drar in efter moms på 1h jobb) är 400kr så köpet drar av 720kr från resultatraden.

17/09 – Misslyckandena driver mig också framåt!

När jag jämför mig med andra människor så får jag säga att jag även är ganska duktig på att hantera mina misslyckanden. Förutom att jag ser dem som utvecklande och ser till att dra många lärdomar från dem så ger de mig ett enormt driv. Idag hade jag en skitbra arbetsdag efter att hemresan från Malmö blev försenad med bortåt en timme. (lokföraren kom aldrig,) Då avvaktade jag med att dra igång min audiobook. (lyssnar alltid på böcker när jag reser för att utnyttja tiden till något bra.) och tänkte lite över min situation. Tankarna vandrade på surhet på grund av förseningen och sen på misslyckandet i natt då jag sov 6 timmar i sträck. Sen när jag kom hem hade en riktig sån där flowkänsla som jag älskar! Jag lyckades dra igenom bra beslut och hann göra riktigt mycket. Det fanns inget som kunde förstöra mitt fokus! Den automatiska frågan är då om det finns ett medvetet sätt man kan göra för att hamna i detta tillstånd. Vad som mer skapar bra driv för mig så klart framgång, vissa känsloupprörande filmer feta låtar (på en fet stereo), samt när något hänt nära och kära så att man får ett enormt driva att hjälpa dem. Har du själv funderat på vad det är som ger just dig ett bra driv?

17/09 – Nu kommer jag att börja ”fuska”!

Denna natt så var powernapen vid 01:00 ganska återhämtande. Nästa tog jag 04:00 och den var ganska okej den med. Reglerna sa här att jag skulle ut och gå och fick inte gå och lägga mig om syftet inte var att sova. Jag struntade i att gå rundan och jag gick och la mig – bara för att ”vila”… Precis vad jag alltså inte fick göra. Därför har jag bestämt mig för att ta en koffeintablett när jag vaknar vid 04:00 tiden. Det borde ge mig både ”faktiskt” stöd för att hålla mig vaken men också en psykologisk känsla av att vara vaken. Jag har pratat med en vän som under lång tid tagit tabletterna så att jag är medveten om hur kroppen kan tänkas reagera. Jag kommer framförallt att vara väldigt vaksam om hur kroppen fungerar sen under dagen.

16/09 – resten av dagen.

Resten av dagen fungerade bra. Till lunch åt jag vegetarisk thairöra (Massa grönsaker och vin) och till kvällsmat bröt jag dieten och åt ryggbiff, grönsaker, bearnaisesås och vitlöksbröd. Här bröt jag reglerna genom både protein/kolhydrater. Sen åt jag rött kött som inte är helt bra och dessutom drack jag till måltiden. Men jag hade fint besök så då fick det vara.
En powernap tog jag vid 13:00, men den gav inte så mycket. Däremot kändes den vid 17:30 ganska återhämtande.

tisdag 16 september 2008

16/09 - Hur utsövs som helst

Natten gick bra fram till 03:00. Sen blev jag hungrig och gick hem och åt.
Sedan tog jag en powernapp vid 04:30. Var inte speciellt trött då men försökte följa schemat. Napen blev ganska dålig. Var inte speciellt trött efteråt, men ville att napen skulle återhämta mig. Var uppe en liten stund men tog ganska snart en ny powernapp vid 05:30 tiden. Här blev det fel med larmen så jag vaknade först 07:00 igen. Men då kände jag mig helt enormt utvilad och hade fullt med energi igen. Resten av förmiddagen har gått hur bra som helst!

Mina mål här i livet!

Meningen med mitt liv är så stor livslycka som möjligt. De delmål för detta är följande:

Jag hoppas utveckla mitt företag Repsam väl och planen är följande:
*Flytt till större lokaler 2008
*Två butiker igång år 2010
*15 butiker år 2023

För livet tänker jag mig följande.
*Ekonomiskt oberoende år 2013 (när jag är 28)
*Allvarligt sök efter kvinnan i mitt liv börjar när jag är 28 år
*32 år gammal har jag flyttat ihop med kvinnan i mitt liv
*40 år gammal har jag gjort mycket gott för världen.

16/09. – Kvällen har börjat bra.

Kvällen har börjat bra. Efter napen 00:20 fungerade jag ganska bra, låg väl på 9/10 i prestationsförmåga. Efter en stund tog jag mig ner till butiken och kunde jobba effektivt i ca 2 timmar och lägga in ett 20 tal hifi produkter på repsam.se. Dök väl ner mot 8/10 mot slutet och fick avbryta vid 03:00 då jag började bli ganska hungrig.

Videoklipp 00:20

måndag 15 september 2008

15/09. Nappen 18:00 dålig.

Denna powernapen blev inte någon höjdare. Efter 15 minuter blev jag avbruten av ett samtal(=glömt stänga av mobilen..) sen gick jag och la mig igen men somnade inte riktigt som jag skulle. Nu 19:41 fungerar jag dock som vanligt och har bra med energi.

Så här tänker och planerar jag:

Jag ämnar vara vaken 5-6 h om dagen och på nätterna vill jag försöka vara vaken i 2-4h:s perioder. Jag siktar på 6-7 powernaps om dagen.
Vad som gör förutsättningarna bättre nu är:

• Har lärt mig rutiner sen förra gången och vet vad jag ska göra och vad jag inte ska göra

• Äter enligt Anthony Robins diet. ”vital life” som innebär att man får mer energi. Det innebär också att jag äter mer vegetariskt. (växtätare behöver mindre sömn.)
(I korthet: Jag får ej äta kolhydrater och protein samtidigt. Jag unviker mejeri produkter och vitt mjöl. Jag undviker att dricka samtidigt som jag äter, jag försöker äta saker med mycket vätskeinnehåll.)

• Jag ska meditera en gång om dagen då det sägs vara ett effektivt sätt för att återhämta sömn.

• Jag kommer vara nykterist hela perioden.
För er dokumentations skull kommer jag filma mig under vissa nätter och lägga ut för er att beskåda mitt tillstånd. Jag kommer också från och med nu göra tätare uppföljningar av hur det går och hur det känns efter de olika powernapsen.

15/09. Polyphasic sleep igång igen!

Jag klarade dagen som jag skulle med 6 powernaps även om natten var tuff.
Napsen under natten blev 22:00 02:00 05:00 07:00 och 08:10. Mellan 05 och 08:40 fick jag gjort mer eller mindre ingenting. Vissa perioder tog jag promenader. En annan låg jag i badkaret och försökte läsa, men det blev mest ett att man låg utan fokus på texten, precis vaken. Denna period låg jag alltså extremt lågt i prestationsförmåga. Men så fort jag vaknade 08:40 igen var det som en vanlig morgon och bara att köra igång med full rulle!

14/09. 4 h sömn.

Sov helt okej och hade bra energi resten av dagen.

13/09 - 5h sömn.

Resten av dagen fungerade tämligen bra, fast jag hade något mindre energi än vanligt. Låg väl på 9/10.