Repsam

fredag 12 september 2008

12/09: 3 h sömn - härlig dag!

Inatt sov jag 3 timmar och jag kände mig så där lagom skönt trött på morgonen. Gillade det! Resten av dagen har fungerat riktigt bra. Full energi och verkligen entusiastisk inför att jobba. Jag upplever dock problem med den här energinivån för det är svårt att ta det lugnt och verkligen koncentrera sig. Vilket innebär att det är svårt att plugga. Jag måste helt enkelt ta några djupa andetag, drömma mig bort till en lugn vacker sjö mitt i regnskogen och lyssna på lugn musik för att komma ner i rätt tillstånd. (Hjärnan ska ha alfa vågar när man studerar för att uppnå bästa resultat.)

Känner verkligen att jag får mer energi av att sova mindre än att sova mer. Antar det beror på att jag inte är övertrött men också på att mina powernaps fungerar bättre då vilket innebär att jag får bättre återhämtningar under dagen!
mtningar under dagen!

torsdag 11 september 2008

10/09. Ingen rytm nu heller

Denna natten var jag trött redan 23:30 och gick och la mig då. Sen vaknade jag 07:30 igen, förvisso självmant. Men det tycks inte bli någon riktigt rutin på sovandet nu heller. Vilket i och för sig är bra då jag ska försöka mig på Polyphasic sleep en gång till.
Nu på morgonen känner jag mig något trött och något svagare i musklerna än normalt (precis som om de inte har kommit igång.), men framförallt känner jag en enorm vilja och kraft.

Detta kan nog bero på att jag spenderade gårdagen med att städa upp och strukturera bland alla papper på Repsam. Istället för att ha allting i 2 högar har vi nu gjort ett ”low-end” system i form av mappar för papper. Totalt har vi ca 25 mappar vi använder oss av och strukturerar ner alla papper i. Vi är inspirerade av David Allans ”getting things done”. Kontentan är att du ska ha en massa mappar för material du behöver senare och sen mappar för saker som ska processas. Så fort man får in ett papper hamnar den i inboxen. När inboxen sen töms ska allting som tar under 2 minuter göras direkt och resten ska flyttas till ett annat ställe. (i mapp strukturen)
Det är en enormt skön känsla att ha inboxen tom och få lite organisering bland sakerna!

10/09. 3 timmars sömn

Denna natt la jag mig först vid 02:30 för det var då jag var trött. Sen vaknade jag av klockan 06:30 igen så det blev alltså bara 4 timmars sömn. Dagen fortskred hur bra som helst och jag hade väldigt mycket vilja!

tisdag 9 september 2008

09/09 Så här går det med maten

Jag har tidigare skrivit om hur jag försöker förbättra min idé. Grunden kommer från Antony Robins ”vital life”. Det jag har förändrat är:
Minskat rejält på kolhydrater så som t.ex. potatis och pasta.
Undviker att dricka vatten samtidigt som jag äter (för att matsmältningen ska fungera bättre.)
Undviker i hög grad att äta protein tillsammans med kolhydrater. (Det ena vill magen bryta ner surt och det andra basiskt vilket gör att de båda tillsammans inte tillåter en effektiv nedbrytning.)
Minskar på ”Vitt”: Mjölk, vit mjöl, yoghurt o.s.v. då det finns många studier som visar på att dessa har negativa effekter på grund av en dålig fettsammansättning. (Till skillnad från mjölkproducenternas egen propaganda.) Ska dock få mer kött på benen kring detta.

09/09. Yes, lite remsömn i en powernapp igen!

Inatt sov jag 6 timmar och vaknade automatiskt. Härligt!
Napen vid 12 var dålig, men den vid 18:30 gav mig rem sömn och kändes härlig. Den vid 22:30 gav mig inte heller särskilt mycket. Jag räknar med att jag gör ett nytt sista försök (för denna gången) nu på lördag med Polypasic sleep. Då ska jag meditera varje dag och jag kommer hålla en bättre diet.

måndag 8 september 2008

08/09. 6h – Bra dag

Idag sov jag 6 timmar. Jag vaknade utan alarm och var riktigt utvilad. Den första delen av förmiddagen gick jättebra men 10-12 var det rätt segt och långsamt, sen efter en lätt lunch och powernapp kom jag igång och hade full hastighet hela eftermiddagen. Just nu känner jag också visst behov av en powernapp igen och trots att jag är lite småförkyld tänker jag minska ännu mer på sömnen på natten. Detta för att kunna ta mina restaurerande powernapps igen. Känner verkligen att de gör under för hur jag fungerar på dagarna.
Senaste dagarna har jag tagit naps vid 12 och 18, men nu ska jag försöka hitta en rutin med 3 naps, ca 11:30, 17 och 22:00.

07/09 (förkyld) – 5 h denna natten.

Förkylningen verkar vara seglivad. Känner mig inte speciellt svag i kroppen nu, men magen är något orolig och det rinner lite i nästan. Denna natt sov jag 5timmar. Mina powernapps känns inte alls återgivande längre och idag hade jag den sämsta dagen på mycket länge. Min lust för att jobba var helt borta och jag var mest seeg och dåsig trots att jag äter tämligen bra.