Repsam

lördag 16 augusti 2008

16/08. Natten plus lite av dagen.

Nätterna fortsätter kännas piggar och piggar i kroppen. Nu jobbar jag stadigt fram till 04:00 och det är inga problem. Men motivationen och disciplinen (eller avsaknaden av att bara få njuta i sängen) fortsätter brista. Som jag tidigare nämnt påminner det om mina problem när jag sover på vanligt sätt. Att jag många gånger låg och segade i sängen längre än vad jag ville många dagar. Men så fort jag hade bestämt ett viktigt möte eller träff med någon så kom jag i tid. Så vad är det för viktiga träffar möten man kan ha med människor vid 04:30 – någon som har ett tips?
Så även inatt vaknade jag 04:30 gick upp, stängde av stereon, kände mig helt okej, kanske 7/10 i prestationsförmåga, men det var lite kallt och så och sängen värmde ju så gott, så jag hamnade snart där och försov mig 2.5 h.

Förmiddagen har fungerat bra och på lördagarna pajar jag min rytm något då jag går och lägger mig först vid 15:15 istället för vid 13:00 på grund av att jag har öppet www.repsam.se fram till just 15:00.

Napen där blev rätt intressant då jag vaknade upp ur riktigt djup sömn och kände hur hela kroppen signalerade detta. Tog en stund att komma igång och magen ropade något om att den var tom. (På grund av power napen, fast jag hade inte heller ätit så mycket sedan frukosten vid 10:00 tiden.)

Men nu 16:22 känner jag mig skitutvilad och riktigt alert, prestationsförmåga 11/10 så den förra napen var riktigt återhämtande!

15/08. Natten och dagen – stort misslyckande

Den 14/08 tänkte jag vila en stund vid 23:00, men jag försökte verkligen undvika det för det kan resultera i att jag försover mig. Så jag tog beslutet i att helt gå och lägga mig istället. Jag vaknade vid 07:00 igen… Stereon hade nästan ingen volym så därför lyckades jag sova igenom både den och larmet. Detta är andra gången jag försover mig 8 sedan jag påbörjade mitt arbete med att anpassa mig till denna metod. Förra gången jag sov så länge hade jag druckit något med alkohol tidigare. Denna gången hade jag inte gjort något sådant. Vad jag däremot har gjort är att jag har haft det tämligen tufft på jobbet för att försöka hinna med (det mesta av) vad jag borde göra. Men jag tror framförallt det beror på min inställning av att jag egentligen bara skulle vila. Varvid jag inte har något moment(inställning) av att gå upp i mig och låter kroppen göra som den vill. Det är även vid denna inställning jag tidigare vid normal sömnmetod kunde sova både 10 och 11 timmar i sträck…
När jag vaknade på morgonen var jag seeeg , dåsig och trött. Dessutom gäspade jag tämligen ofta. Från 9 och framåt fungerade jag bra, men sen 11-23:00 har jag bara legat på 9/10 i prestationsnivå och känt mig lite trött i kroppen.

torsdag 14 augusti 2008

14/08 - Så här gick natten

Under natten fungerade jag mycket bra och fixade klart allt jag kunde göra på en av kurserna och kunde röja undan en massa.
04:15 bestämde jag mig för att gå och lägga mig igen, intressant nog utan att kroppen hade sagt att den var speciellt trött!
Innan jag gick och la mig så hade jag bestämt mig för att springa direkt när jag vaknade igen. Men det blev det inte. Sängen var för skön och jag ville bara vila en liten stund... (Vilket är emot mina regler.) Jag satte larmet men sov rakt igenom det och vaknade självmant vid 6 tiden igen. Nu var jag övertrött, seeg och besviken så jag hamnade snart i sängen igen och sov till 8 vartefter jag fungerade bra.

Under morgonen så har jag funderat mer kring min brist på diciplin och framförallt varför jag hade så mycket mer kraft och vilja i början av detta försök. Jag inser också att mina motivationsrunder är värt mycket. Så nu tänker jag ta upp dem igen samtidigt som jag ska försöka hitta ett tillstånd av mycket energi och vilja. För min del handlar det om att skapa någon slags hämdbegär(fråga mig inte för vad) och ilska som ger energi, vilket var det stadie jag var i när jag påbörjade arbetet med att anpassa mig till denna metod för sovandet.

Så här går det!

Nu tycker jag att jag börjar få in lite rutiner igen och börjar känna av de fina och positiva effekterna av experimentet igen. Jag brukar sova vid 9, 13, 19, 00 och 04:00. Tiderna varierar lite grann, men fortfarande så är det stor variation i den period där jag försover mig som mest, mellan klockan 04:00 och 09:00. I detta område så brukar jag också vara något trött och dizzy, men jag tycker att jag fungerar mycket bättre nu än vad jag bara gjorde för en vecka sen. Jag skulle säga att i denna svåraste period ligger jag nu på 6-7 i prestationsförmåga vilket är nog för att orka plugga på och utan tvekan nog för att jobba undan en massa på www.repsam.se.

Jag ser att det egentligen bara finns ett problem med att jag försover mig nu och det är bristande disciplin som beror på bristande motivation. Jag orkar helt enkelt inte riktigt dra upp mig till samma nivåer som tidigare och lägger mindre fokus på det. T.ex. är det nu 3 dagar sedan jag tog mig förra motivationsrunda medan jag tidigare kunde ta några stycken om dagen. Detta beror på att det är ett så enormt tryck hos www.repsam.se att jag jobbar där 11-04:00 3-4 dagar i veckan och annars 11-18:00 men det räcker långt ifrån för att hinna med all efterfrågan. Så jag har mycket mindre tid och energi till sömnprojektet just nu. Jag har tagit åtgärder för att få bukt med pekaperioden och jag förväntar mig att ha kontroll över situationen igen i mitten av nästa vecka. Jag sätter ett högt värde i att hålla leveranstiderna till våra kunder så det är just nu högsta prioritet!

På dagarna fortsätter jag att fungera tämligen normalt. Mitt minne har alltid fungerar bra i butiken och senast idag fick jag lite notis om det när kunder lämnade in en massa produkter och jag rakt av kunde babbla upp alla namn när det väl var dags att registrera dem så jag upplever att det fungerar precis lika bra som vanligt.

Jag har tagit beslut att det är okej att träningen får lite stryk resten av augusti just nu så jag är nere på mindre än 3 pass i veckan för tillfället. Jag tänker tillbaka på min tid som elitsimmare och då hade vi alltid några veckors vilotid så jag ser det som att det är de veckorna jag tar ut nu. Lite synd kanske att jag ändrar denna rutin mot det normala, men så får det bli. Vad gäller kurserna och resultaten så ligger de fortfarande på en bra nivå och jag blev helt paff när den ena kursen tydligen är mer eller mindre klar - jag förväntade mig betydligt tuffare utmaningar!

Min vikt har återställts till densamma som innan experimentet. Den senaste tiden har magen mått hur bra som helst. Det finns inga som helst tecken på sjukdomar, snarare känner jag mig mer trygg i att ”vara frisk” än någonsin!
Senaste 7 dagarna har jag snittat 3.8h sömn per dag. Sedan starten så snittar jag 4.1 timmar per dag.
Nu ska jag vara duktig och ta en motivationsrunda igen innan jag går in och gör klart det sista i en av kurserna och därefter försöker röja upp mer i butiken.
Tack alla ni som följer min blogg och fortsätt komma med uppmuntrande kommentarer, intressanta frågor och bra förslag!

13/08 – 1 h, det minskar!

Denna natt så blev sängen återigen lockande. Istället för att verkligen ta mig i kragen och ta den där löprundan som jag planerade så drog jag mig i sängen igen och jag försov mig med 1 timme. Som tur var blev det inte speciellt länge då jag numera försöker ställa larmen så att jag hela tiden aldrig ska försova mig med mer än en timme. Det bästa hade varit om jag hade kunnat få stereon att sätta igång varje timme under hela natten – men sådana inställningar finns tyvärr inte på den stereo jag har just nu.

12/08 – Försov mig med 2.5

Återigen så lockade sängen fruktansvärt mycket. Jag sket i mina regler och skulle vila en stund i sängen. Det slutade med att jag försov mig med 2.5h.

måndag 11 augusti 2008

11/08. Jag är piggare än ”vanliga” människor!

Fram till 01:00 så var det mingel och vänner hemma hos mig. Sedan gick jag en promenad på knappt 1 timme vilket gjorde att jag blev pigg nog för att fungera på en nivå av 9/10 fram till 03:00 varvid jag tog en ny nap. 03:25 gick jag upp igen och träffade snart på det norska teamet som följt mig sedan 14:00 den 10/08 för att rapportera hur jag fungerade.
De var med ett bra tag när jag promenerade för att plåta lite bilder, men efter det började jag jobba med www.repsam.se och då blev det tufft för dem. Ungefär 04:30 så såg man att den ena var riktigt rödögd av brist på sömn och de bestämde sig för att gå hem och sova och återkomma vid 12:00 dagen efter. De sa också att de inte hade sett mig gäspa en ända gång sedan de kom. Så gjorde klart vad jag skulle där och sen fortsatte jag hem. 06:00 tog jag en ny tupplur men glömde skruva upp volymen på stereon och försov mig till 08:30. Efter några samtal och annat så var jag sur och besviken på mig själv och la jag mig i sängen ”för att fundera vad som gått fel”. 2 timmar senare vaknade jag igen…

Så framöver måste jag vara riktigt noga med att alltid ställa stereon på rätt volym också!

10/08. Repetera alltid reglerna!

Denna natten så var jag strikt med reglerna och repeterade dem varje gång innan jag gick och la mig. Dessutom så tänkte jag igenom dem bland det sista innan jag somnade! Det gav effekt och jag klarade hela natten på 2.5h. Jag var bitvis dissy låg på 6-8/10 i prestationsförmåga, men efter 10:00 så fungerade jag bra hela dagen!

söndag 10 augusti 2008

09/08. – Sängen är sååå skön!

Natten spenderades festandes i Malmö till dryga 3 snåret. Sen var det hem till en vän i Malmö och sussa där i 25 minuter innan jag fixade lite frukost och drog iväg på cykeln vid 4 tiden hem mot Lund igen. De ca 25 km(bor i Norra lund) gick på en knapp timme, fast man var rätt trött mot sluten och kroppen ville vila. Väl hemkommen var jag uppe till 08:00 innan jag tog en powernap. Då kände jag mig trygg i att jag hade ”klarat” natten. Så jag gick inte igenom mina regler och när jag vaknade så kände jag att jag bara kunde få dra mig en liten stund till. Den stunden blev till 3 timmar och jag vaknade vid 11:00 igen.