Repsam

fredag 24 oktober 2008

24/10. Berättelse: Överkroppen förlamad

Jag vaknade. Från sängen tittade jag ut genom sovrummet och mot lägenhetsdörren. Jag såg att både sovrumsdörren och ytterdörren var öppen. Jag ville resa mig för att stänga dörren, men det gick inte och istället somnade jag in igen. Det tog inte lång tid innan jag vaknade igen av ett knackande ljud och jag såg framför mig hur min grannes ytterdörr slog mot min öppna ytterdörr när hon försökte gå ut. Pinsamhet uppstod och jag försökte öppna ögonen, men det gick inte. Sen försökte jag ta mig ur sängen, men kroppen vägrade lyda mig. Jag undrade vad i hela världen som hände. Sekunden senare höll jag på att somna igen. Men jag hann slänga iväg en tanke och få svar på den. Tanken var ”vill jag inte vakna?” Svaret var: ”Jo, med alla möjliga krafter!” Jag samlade all attityd och kraft jag överhuvudtaget kunde hitta och snart fick jag benen att röra på sig. Fortfarande kunde jag inte förmå överkroppen att lyda, jag hade ingen känsel förutom i benen och ögonen öppnade sig inte. Jag repeterade frågan och fick samma svar. ”Jo, med alla möjliga krafter!” Jag gjorde mig förbannad för att få adrenalin att kicka in och satte alla krafter i spel för att komma upp ur sängen och pang så släppte det och jag öppnade ögonen kom upp och vacklade bort mot fåtöljen vid datorn som alltid när jag vaknar.

”Shit, vad var nu detta” gick tankarna? Har jag blivit tillfälligt förlamad, vad var det egentligen som hände? Jag gick igenom de senaste sekunderna och kom på att jag bara var tvungen att kolla om ytterdörren var öppen. Det första jag möttes av var en sovrumsdörr. Sen visade det sig att ytterdörren också var stäng, det var då det gick upp för mig!
Det var bara en dröm. Phuuu!

När lamporna sätts igång 2 minuter innan larmet sätter också min fasta telefon igång igen. Den ger då ger iväg ett litet ljud som hade väckt mig, detta kommer jag ihåg. Sen hade jag snabbt somnat igen i väntan på att den riktiga stereon skulle väcka mig, notera 2 minuter! Under denna tid hade hela ovanstående dröm om att ytterdörren var öppen, grannen och att jag var förlamat utspelat sig.
Jag må lova att jag var riktigt glad när jag insåg att det bara var en dröm!

torsdag 23 oktober 2008

23/10. Ny butiken: Tidsåtgång + kostnader

Det är tur att jag har lagt extra mycket tid till flytten för fy satan vad tiden bara äts upp till höger och till vänster. Det har t.ex. blivit en massa möten som oftast tar en timme i effekt tid och lika mycket tid i resa. För att nämna några har jag haft möten med: Styrelsen 3 stycken, anställda 3 st, designer 2st, logistiker 1st, hantverkare 3st, emballeringsteknik 2 st och några till. Samtalen känns som 1 000 tals och mejlen har varit ännu fler. Jag gillar att göra saker och ting rätt från början. Därför är jag beredd att lägga rejält med tid för att optimera flödena och verkligen få ut det där lilla sista på ställen där det verkligen kan ge en långsikt avkastning tillbaka. Ta bara designen av butiken som jag låtit över sju personer vara med på och påverka och komma med idéer. Men så är det också klart att en lite förändring här och en annan där kan spara in mycket pengar för all tid framöver vi finns butiken så då känner jag att det kan vara värt det.

En annan sak jag läger mycket tid på är att förhandla, det är en av mina bättre förmågor och något jag tycker är mycket kul om inte minst intressant.
Ta t.ex. försäkringen. Första budet var 22 000kr om året, det fick jag ner till 11 200kr. Larmet och skalskydd fick jag ner med ca 80 000kr från första buden och till nivåer som innebär att fastighetsägaren tar alla kostnaderna. Som det ser ut nu verkar vi också kunna få större delen av hyllorna för runt 30 000kr istället för budgeterade 70 000kr.

Totala budgeten ink moms för flytten hoppas jag klara på under 200 000kr och som det ser ut nu har vi följande kostnader:

Engångskostnader

Larm: Kostnad bortförhandlad till fastighetsägaren
Skalskydd: Kostnad bortförhandlad till fastighetsägaren
Datorer: 16 000
Advokater: 14 900
internet: 1 000
Provhyllor: 800
Ny logga: 6 000
Skrivare: 1 500
Summa 24 200


Obehagliga månadskostnader
Försäkring 1100
Internet 499
larm 480
Summa 2 100

Kommande kostnader
Hyllor 70 000
Reception 10 000
Soffor 8 000
Småpill inredning 10 000
Verkstad 20 000
Väggar 15 000
Marknadsföring 15 000
övrigt 10 000
Telefoni 4 000
mattor 5 000
Summa 167 000

23/10 rapport sömnlös

Jag har fortsatt använda metoden och fortsätter uppleva förbättringar. Många dagar längtar jag till nätterna då alla möten och telefonsamtal blir över och det bara blir jag och datorn så att jag hinner göra någonting och får lite egen tid. Jag har lyckats få tillbaka genomsnittstiden så att den hamnar på ca fyra timmar igen för de senaste 7 dagarna. Jag tycker att jag den senaste tiden har fungerat något jämnare, detta tack vare ett bättre fokus på att äta korrekt, d.v.s. inte äta för mycket och inte blanda protein och kolhydrater i för stora mängder. Har inte haft någon direkt dålig period alls de senaste 7 dagarna.
Däremot har jag börjat fundera på hur mycket tid jag egentligen förlorar på "att komma" igång igen efter en powernapp. Efter vissa powernaps är man seeg 15 minuuter, andra noll och vissa så mycket som 30 minuter. Å andra sidan hade jag ju mina seega perioder även när jag fungerade på vanligt sätt tidigare...
Jag har också blivit mer och mer van vid att använda ljusterapilampan som ska simulera vanligt dagsljus och minska min produktion av melatonin. Det känns som om den har viss effekt, men den är mindre än förväntat.
En sak som gjort att jag dock inte längtat lika mycket till nätterna de senaste dagarna är att mina kreativa runder drastiskt har minskat. Detta på grund av ett skadat knä. Det är under dessa runder jag har massor med kreativa idéer, men också piggnar till. Därför är jag väldigt nöjd att jag ändå lyckas hålla ett bra genomsnitt på sovandet.

Sömnstatistik