Repsam

lördag 27 september 2008

27/09. Minskade på koffeinet

Den första nappen på natten togs 02:00 och då passade jag på att ta en koffeintablett redan 30 minuter innan jag gick och la mig. Det var då inga problem att varken somna eller att gå upp och hålla mig vaken sen. Nästa nap blev 06:00. Då tog jag endast en halv koffeintablett , 15 minuter innan jag gick och lag mig. Dessutom tog jag ingen gingseng eller dextrosol när jag vaknade. Men detta var kanske lite dålig dosering (eller dålig attityd av mig, läs inlegget nedan) för jag var rätt så seg och fick nästan inget gjort fram till 07:10. Då insåg jag att jag hade tvättid. Pang! Så vad jag igång, jag smackade på mig hörlurarna och drog igång en fet musik och sen snabbade jag mig ner för att dra igång tvätten. Efter det var jag igång utan problem. Så det är bara att inse att jag har mycket kvar att jobba på när det kommer min egen attityd i icke ”normalsituationer”, det är därför det underlättar så enormt när jag tar koffeintabletter!

28/09. Din attityd avgör ditt liv!

Jag har jobbat väldigt mycket med mig själv och klarar av att ta fram rätt
attityd och motivation i så gott som alla ”normalsituationer”. T.ex. om jag är skittrött och haft en riktigt kass dag och pallar inte mer och borde träna. Då ser jag fanemej till att träna för det är då det verkligen ger mig som mest för när jag kommer hem igen så vet jag att jag har mycket mer energi och kraft. Jag har helt enkelt rätt attityd, en attityd som framkommer av en inre motivation. På en intressant konferens så bad man en person hoppa längs med en vägg och toucha väggen så högt han bara kunde. Föreläsaren pushade honom verkligen till att göra sitt bästa och efter 3-4 hopp så kom han helt enkelt inte högre. Sen tog föreläsaren fram en 10 dollars sedel och höll den 5cm högre än vad personen som högst hade lyckats hoppa och frågade om han ville ha 10 dollars sedeln? ”Ja!”, ”Men hoppa upp och ta den då”. Helt plötsligt kunde han hoppa 5cm högre – han lyckades ställa in rätt attityd. Tänk om du hade lärt dig att hitta din trigger för att få fram rätt attityd, tänk om du alltid hade kunnat hoppa 5cm högre när det behövs!
Du kan skapa en favoritlåt som en trigger (vilket fungerar för mig) och så fort du lyssnar på den så går du igång.
Du kan också fokusera hårt på dina mål och så fort det kommer tveksamheter frågar du dig vilket beteende som gör att du kommer närmre dina mål och för en diskussion med dig själv på vilket sätt det innebär att du måste göra det du måste göra.
Du kan också skapa en gud som vakar över dig och ser allting du gör. Han är där för att se till så att du når framgång och när du har tveksamheter så kan du rådfråga honom och lyssna på hans budskap.
Det finns många ytterligare sätt, det viktiga är att ha ett, eller hellre många, trigger som fungerar för dig och framförallt att lära dig använda dem. Första steget är att lyckas få igenom dem i ”normaltillsånd”, sen kan du gå vidare som mig och lära dig även skapa rätt attityd i de tillstånd när du verkligen har en motig situation. Som t.ex. när du kör polyphasic sleep, har sovit totalt 10 h de senaste 4 dagarna och vaknar efter 25 minuter klockan 04:00 på morgonen, har du då vad som krävs då för att gå upp och stanna uppe?


Din attityd avgör ditt liv!

27/09. Det är utmaningarna som gör mitt liv!

Vad härligt livet kan vara! Sitter här och njuter av att vara uppe, njuter av en kopp tee och njuter av lite goda nötter.
Jag njuter också av hur sköna de här extra timmarna är när man bara kan softa, ta det lugn och framförallt fundera på livet och vad man egentligen håller på med.
Jag inser att det är utmaningarna som driver mig. Denna veckan har jag haft sjukt mycket att göra och till kommer i närheten av trösklen för överbelastning. Det är antagligen därför jag mår så extremt bra nu. För jag har utmanat, för jag har kommit några steg längre i mitt liv, för jag har utvecklats ytterligare personlighetsmässigt.
Jag inser och att jag håller på att uppfylla mina drömmar och jag älskar det!
Nu har jag ett härligt gäng med entreprenörer/kompisar runt mig.
På söndag har jag Ludwig, som också är entreprenör och brinner för personlighetsutveckling, som rumskamrat. (Han gav mig idén till maten och han vill köra polyphasic sleep med mig så fort han fixat rutin på maten.)
Jag har lyckats att skapa ett företag som är Sveriges största i sin bransch. Snart blir det AB och då blir jag VD som jag drömt om sedan jag var väldigt liten.
Jag har också världens bästa föräldrar och det tackar jag väldigt mycket för!

Nästa steg är att ge tillbaka ännu mer till världen. Det kommer jag göra genom att skapa fler jobb, investera mer i världsfrämjande områden (t.ex. träd i Afrika) och bli en ännu större förebild att låta andra inspireras av! Har du tänkt igenom vad alla dina mål och drivkrafter är?

26/09 Intensiv dag!

Natten gick sådär då jag faktiskt försov mig. Rutinerna var inte tillräckligt bra antar jag och dessutom har jag insett att steget från att sitta där på stolen till att gå ut och gå är för långt. Dessutom är det bra med alternativ. Så nu ska jag vakna, fixa mitt glas med vatten och brustablett(vitaminer). När jag druckit upp det så har jag två alternativ. Antingen att duscha, eller att gå en promenad. Dessutom så kommer jag att tänka igenom denna process varje gång jag vaknar, även dagtid!
Hela dagen var sjukt intensiv med mycket förhandlingar kring de nya lokaler jag tittar på för firman, undersökningar kring olika kostnader kring dem och jobb.

torsdag 25 september 2008

25/09 Träna bör man annars dör man (mentalt)

Nu känner jag att min sömnmetod börjar kika in. Det blir allt lättare att somna och ibland tar det bara några sekunder innan jag somnar. Förmiddagen blev väldigt stressad för att hinna med allt och sen på eftermiddagen så åt jag snitslar som då innehöll både protein och kolhydrater och både jag och Ludwig (som också följer vital life) blev rejält trötta sen på eftermiddagen. På tåget på väg hem fick jag bevis på hur lätt det var att somna för ett flertal gånger ramlade jag in och började drömma och det var bara några sekunder det rörde sig om.
Sen på kvällen åt jag inte supernyttigt heller och seegade mest. Planen var att jag skulle träna men jag övervägde starkt att strunta i det. Då började genast ett invant frågemönster i mig som fick mig att känslomässigt inse att om jag inte tränar förblir jag antagligen trött och seeg till nästa powernapp. Men om jag tränar får jag endorfiner och kikar igång. Så det blev träning och nu sitter man här full av energi och kraft igen, härligt! Så för att vinkla ett annars uttjänt uttryck. Träna bör man annars dör man – åtminstone mentalt i en stund.

25/09 Vad får en ny logga kosta?

Repsam förbereder sig nu inför en ganska stor förändring. Snart blir det nya lokaler, fler anställda och en ny logga. En logga är viktig då den blir själva ansiktet utåt för företaget och det gäller att den verkligen förmedlar vad företaget står för, en inte alltid lätt uppgift.

För er som vill ha en ny logga rekommenderar jag att ni själva läser på och sen, om ni satsar på att bli stora och har råd, verkligen letar upp någon bra, eller två. För min del hade jag först två betalda som utvecklade loggan och en annan firma som granskade resultatet. Senare hade jag fem entreprenörer till hjälp som också gjorde en granskning, alla är medvetna om en loggas vikt och några arbetar professionellt med det. Eftersom psykologin inte gick hem genom de två första utvecklarna så blev det till sist granskaren som fick göra slutuppgiften och snart är vi i hamn.
Slutsumman tyckas hamna på en bit över 6 000kr inklusive moms, en beskedlig summa. Sen ska ju nya visitkort, skyltar och annat tryckas upp också.
Men då funderar man på T.ex. Nordea och Telia som har summor på runt 10 tals och i vissa fall 100 tals miljoner för att utveckla sina loggor. (OBS! Oftast ingår kostnaden för utbyte av logotyp då också). Kostnaden för implementering ser man snabbt blir enorm om man, som posten, har några 1 000 bilar som behöver målas om. Men varför ska själva utvecklingen av loggan bli så dyr?

Jo det steg man bör göra efter att man har ”valt” logga är att testa den. För att få ett statistiskt säkerhetsställt material vill man intervjua ett 10 tal för att få fram bra frågor kring loggan. Sen när man har frågorna ska några 100 tals människor intervjuas för att få fram associationerna med loggan och hur bra man kommer ihåg den. Detta ska sen jämföras för de olika loggorna och sen väljer man den ger mest resultat. Så är det värt de miljoner dessa 100tals, kanske 1000 tals konsulttimmar kostar för att utföra arbetet. Ja, för kan du få kunderna att uppfatta budskapet 5% bättre så blir det rätt mycket pengar om man som TeliaSonera omsätter ca 100 miljarder!

Här har ni exempel på dyrköpta logotyper

Nedan har ni en logga som kostade ett företag 170 000kr. Pengarna gick rakt ner i sjön eftersom vissa människor tolkade loggan som en Man i färd med privata sysslor. Kanske hade de sparat pengar med en liten snabb panelundersökning för associationer?

onsdag 24 september 2008

24/09. Lärdom: Sluta upp med ”inte” regler – de fungerar inte!

Dagen igår fortskred bra tyckte jag och det var full rulle fram till läggdags vid 00:00. Tog min koffeintablett innan jag gick och la mig. Ställde in stereon på rätt volym och ställde timern. Jag vaknade upp 00:30 igen Satte mig vid skrivbords stolen och tog Gingseng tabletten och en Dextrol energy så som ”programerat”. Sen efter det var det jag mot tröttheten. Sängen som stod framför mig bara väntade på mig, jag visste att den var varm och go och jag visste hur skönt det skulle vara att bara ligga där och vila lite, tabletterna med koffeinet i framspets skulle jag snart kika in ändå.
Jag vaknade 06:30 igen. Jag har dragit en väldigt bra lärdom nu, en lärdom som jag själv har försökt lära ut och förmedla till många andra, senast var imorse vid ett simpass och det är kanske därför jag drar den nu också. Jag har däremot inte förrän nu förstått att jag inte använt mig av min kunskap. Kunskapen är att du förvisso logiskt kan förstå ord så som inte och aldrig men hjärnan kan inte riktigt tolka dem. Testa själv: Tänk inte på en gurka. Vad hände, kom det fram en gurka eller inte?
Jag har själv sagt gå ”inte” och lägg dig och att jag ”aldrig ska gå och lägga mig inom 30 minuter efter det att jag har gått upp”. Konstigt att det inte fungerar att hårdprogramera i mig, hjärnan fattar ju inte helt enkelt utan tar bort ”intet” och istället har jag gjort det svårare för mig. Detta är säkert också anledningen till att jag så lätt kan hålla regeln att äta tabletterna.

Det är väl som man säger. Att lära ut är en sak, att själv lära som man lär är en annan. Jag har i.a.f. fått en djup insikt idag som jag hoppas jag kan föra vidare!
Jag vill passa på att tacka Charlie Söderberg. Han påminde mig om ”inte” tänkandet igår när han höll föredrag och för övrigt borde alla som vill uppleva ekonomisk frihet och framgång i livet lyssna på honom en gång och ännu bättre gå hans kurs i balansekonomi! (eller någon annans.)

tisdag 23 september 2008

23/09 Koffeinets nackdelar!

Det finns många lärda som anser att koffein är jättebra och höjer det till skyarna, men precis som med så mycket annat finns det även nackdelar. Jag är i alla fall väldigt nöjd över de resultat jag fick av koffeinet under natten. Efter 04:40 hann jag jobba undan lite på Repsam.se och jag hann göra lite privata uppgifter. Men med koffeinet upptäckte jag även några nackdelar. Min powernapp vid 07:15 blev inte så jättebra då var för pigg för att somna. Sen hade jag också lite ont i magen några minuter efter den powernapen. Så till nästa gång ska jag inte ta riktigt lika mycket koffein.

23/09. Hur pigg som helst – tack för koffein!

Denna natt fungerar verkligen suveränt. Receptet har varit att ta en koffeintablett innan jag går och lägger mig så att den blir verksam när jag vaknar (25 min senare). Vid första tillfället tog jag dessutom en tablett dextro energy och en tablett ginseng direkt när jag vaknade.
Den andra powernapen blev dock inte så bra. Jag var helt enkelt för pigg för att sova.Antar att det var effekten från den första koffeintabletten (eller ginseng) som bestod. Detta ska jag dock kompensera genom att meditera i ca 20 minuter. Vad som däremot är riktigt bra är att jag känner mig i prestationsnivå 10/10 vilket också innebär att det är inga som helst problem att jobba undan med precis vad jag vill. Det är också lätt att hålla mig vaken!
Som vaken på natten får man ju ta ett extra mål mat. Vad jag sätter i mig nu klockan 04:40 är vitaminberikad velling med nyttiga pumpafrön och en avokado. Är det samma slags ”nattamat” som du brukar äta?

23/09 – Detta gjorde jag denna nattliga period

Den mest vanligast frågan jag får om min sömn metod är antagligen hur jag kom på idén. Dom flesta vet att jag hörde om metoden ryktesvägen och efter att fått för mycket att göra så ökade jag antalet powernaps och minskade sömnen och det fungerade bra varvid jag letade upp information om Polyphasic sleep. Den näst vanligaste frågan är antagligen vad jag gör om nätterna, detta är vad jag gjort denna dryga fyra timmars period:
Jag följer David Allans rekommendationer i sin bok ”få saker och ting gjorda” (Getting things done) där man arbetar med olika inboxar och dessa tömmer jag gärna om nätterna. Notera hur mitt skrivbord ser ut före, bild 1, samt hur den ser ut efter, bild 2. Notera att jag tömt mejlinkorgen, att de 3 fysiska svarta korgarna till höger är tömda och att skrivbordet är rensat. Dessutom passade jag på att läsa alla de intressanta tidningar som låg på vänstra sidan av skrivbordet, vad gjorde du denna tid? (00:10-03:45)



måndag 22 september 2008

22/09 Ny exponering, SVT:s faktafrossa

Idag måndag så var jag med i SVT:s program faktafrossa. Ni kan se filmen här (http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=85470). Spoola fram till 16:20 för att hitta mig.

Det har till och från varit uppe diskussioner om mitt sömnexperiment var ett rent marknadsföringsknep. Det kan jag intyga att det inte var, men uppmärksamheten har utan tvekan gett sina resultat. Som mest hade vi fyra gånger så många besökare på vår hemsida som normalt. Vi har varit överbelastade sen i början av Augusti och trots att vi anställd en till så har vi svårt att hinna med idag.

Så tips till den som vill göra något liknande:
1: Gör något unikt som ingen annan gjort i Sverige/världen eller gör något som det var väldigt längesen någon annan gjorde. Extra bra om det kan relateras till något hett ämne just nu. (I mitt fall stress och ökade krav)
2: Se till så att du har kontakter med media eller känner någon som har.
3: Se till så att du får med ditt företagsnamn och logga så ofta det går när media kontaktar dig. (Notera t.ex. hur man ser min logga på min skjorta i filmen och hur man även filmar i butiken.) All exponering måste dock komma naturligt annars blir man medierna irriterade och din totala exponering kommer minska. I vissa fall har t.ex. klipp tagits om där journalisterna bett mig att inte alls nämna företagsnamnet.

22/09. Koffeintabletterna verkar för sent!

Jag når fortfarande inte upp till den disciplin och motivation jag hade som när jag började för ca 2 månader sen, men jag är duktig på att ställa klockan och att faktiskt gå upp. Men jag är dålig på att stanna uppe. Så var det även inatt även om jag tog en koffeintablett. Den tycktes inte ha någon direkt verkan för snart därefter hamnade jag i sängen igen och sov fyra timmar. Nästa natt kommer jag således att ta tabletten innan jag går och lägger mig för mina 25 minuter och när jag vaknar igen borde den alltså ha kikat in! Dessutom tänker jag ta en tablett Dextro energy samt en tablett Gingseng.
Från början skulle jag testa i en vecka vilket har gått nu, men jag har ju fortfarande försovit mig och jag anser att det finns andra möjligheter för mig att lyckas så jag fortsätter ett tag till.

21/09 – Sponsringskväll – var det värt det?

Denna kväll sponsrade Repsam med stereoanläggning till en sittning med fest för 130 pers och med ett er bjudande om att vara gratis VIP där kunde man ju inte motstå. Inne på själva festen var där betydligt fler än 130pers, antagligen långt över 200 pers som var inne i själva gillestugan där stereon och ett 10 tal Repsam loggor befann sig. Själv hade jag en skjorta med logga och sen delades det ut bortåt 200 visitkort. Så var det värt det? Nja, säg att varje skalle var värd en 10a i sponsringsvärde (högt räknat) så hamnar vi på max 2 000kr och det täcker inte mycket av min arbetstid. Till det kommer kostnad för produktion av materialet och vissa skador på produkterna. (repor m.m.) Men sen ställde jag upp gratis åt en vän och dessutom behöver studenterna alla bidrag de kan få för att dra hem sådana här insatser. Ger man så får man alltid tillbaka!
Kvällen blev iaf bra. Fick sova hos en kompis vid 01:00 tiden och var igång på festen till 04:00 - Det var inga problem alls. Sen blev det koffeintablett hemma som jag litade mycket på. Tyvärr litade jag lite väl mycket på den för det blev i slutändan att jag sov 2 timmar i sträck…