Repsam

fredag 8 augusti 2008

08/08. – Jadå!

Ny natt nya tag. Återigen hade jag pratat med mig innan. Jag motiverade mig en gång innan på dagen. Jag läste reglerna varje gång innan jag gick och la mig. När jag väl gick och la mig tänkte jag på reglerna igen för att få rätt mindset till vaknandet. Jag sa också att är jag trött så ska jag ut och springa/gå så att jag stannar vaken. Dessutom hade jag min taklampa igång varje gång när jag gick och la mig för att vakna lättare. Till sist tillät jag mig också att dricka två koppar te den tyngsta perioden.
och jag klarade det!!!
På köpet fick jag skrivit och läst igenom en massa mejl. Tränat 40 minuter. Promenerat 30 minuter. Pluggat 2 timmar jobbat en stund på Repsam.se.
Jag har mått någonstans 7/10-8/10, men direkt efter 40 minuters löprundan var jag uppe och vände på 9/10. Nu är klockan 10:48 och jag känner att jag fungerar och mår tämligen schysst. 9/10 skulle jag säga!

07/08. – 2.5 h miss.

Natten gick ganska bra ändå. Det blev en lång promenad och jag hann lära mig en massa bra saker på ljudboken. Tanken var dock att jag skulle springa en längre stund men jag hade lite ont i senorna vid knäna så det sket sig. Så jag var duktig fram till 04:00 tiden varvid jag gick och la mig. Jag måste ställt larmen fel för jag väcktes inte utan upp kom jag först vid 06:30 igen.

onsdag 6 augusti 2008

06/08 – Sov rakt igenom väckarklockan.

Återigen så var jag sjukt sugen på att bara ligga dra mig en liten, liten stund denna natten (hmm luktar brist på disciplin/motivation) vilket jag gjorde. Jag ställde dock klockor ifall att jag skulle försova mig. Men jag missade det ena larmet och vaknade först av det andra senare larmet. Slutade med att jag försov mig 2.5h. Denna natten tänker jag lyssna på en ljudbok och promenera större delen av natten.
Jag tänker repetera reglerna varje gång innan jag tar en powernap och jag kommer motivera mig varje gång innan jag går och lägger mig. Dessutom kommer jag ha en kraftigare lampa tänd på natten så att jag vaknar mindre trött. (lyckads krossa den tidigare och fick endast fatt i en klen lampa).

Oavsätt om jag försover mig eller inte så fungerar jag bra dagtid. Försover jag mig på natten så är jag inte trött oavsett vilken tidpunkt jag vaknar, men ofta övertrött. Lyckas jag undvika att försova mig så är jag oftast trött mellan 03-08:00 numera men därefter fungerar jag klockrent igen. Fortfarande är det riktigt skönt med napen vid 18:15 efter jobbet som gör att man får fullt med nya krafter när man vaknar 25 minuter senare igen!
Ni får gärna hejja på mig och ge mig förslag på vad jag mer kan göra för att se till så att sängen inte blir allt för frestande på natten!

05/08 – Miss igen.

Denna natt blev det ny miss. Jag gick aldrig upp när klockan ringde utan kände för att dra mig lite till och ställde en ny klocka på ny ringning. Någonting blev fel, jag somnade och vaknade först 4.5 h senare…

måndag 4 augusti 2008

04/08 – Back on track!

Nu infriade jag ytterligare ett hjälpmedel vilket jag kände att jag behövde. Tidigare släckte jag ner hela rummet när jag gick och la mig och somnade i mörker. Vad jag gjorde inatt var att jag tog fram en liten 11W(motsvarar ca 50 vanliga watt) lågenergilampa jag satte mitt i rummet som jag lät vara igång under min nap. Teorin är då att kroppen ska känna att det inte är natt utan fortfarande dag varvid den inte ska producera samma slags hormoner och jag kommer att vara i ett annat stadium när jag vaknar igen. Ett stadium som mer liknar det jag upplever mitt på dagen. (Då jag aldrig försover mig!) Den stora nackdelen som jag ser är att jag antagligen inte får riktigt lika bra sömn under denna perioden – det är därför jag har avvaktat med detta ett bra tag.
Nap 1 togs vid 2 tiden och uppvaknandet blev klart mycket bättre än tidigare. Låg på 8/10 och jag var utan tvekan klar nog för att plugga/jobba med precis vad jag ville. Jag kände mig också betydligt piggar än vad jag gjort de senaste dagarna.
Nap 2 togs vid 6 tiden och även den blev himla bra (återigen med lampan igång). Efter denna så låg jag återigen på 8/10 men det tog inte lång tid innan jag gick över till att ligga på 9/10. Återigen var jag tämligen pigg och det var inga problem att hålla mig vaken. Nu vid 10 tiden så ligger jag på 10/10 och är verkligen nöjd med natten. Jag fick gjort både det ena och det andra och framförallt så försov jag mig aldrig! Jag är nu BACK ON TRACK!!!

03/08 – 5te misslyckandet på raken!

Även denna natt misslyckades jag och återigen har jag svårt för att förklara vad som faktiskt hände.
04:00 vet jag att jag var vaken och aktiv, då satt jag vid datorn och jobbade. Sedan har jag ”minneslucka” fram till 08:00 då jag vaknar igen. Då vaknar jag i sängen. Så någon gång efter 04:00 har jag antingen somnat vid datorn och sedan sovandes gott och lagt mig i sängen eller så har jag utan att jag minns det lagt mig i sängen för att sen sova.
Resten av dagen fungerade som vanligt väldigt bra!

Nu börjar jag dock bli riktigt trött på försovandet så det blir till att skaffa nya hjälpmedel för att klara mig och där har jag ytterligare ett ess i skjortärmen!