Repsam

fredag 24 oktober 2008

24/10. Berättelse: Överkroppen förlamad

Jag vaknade. Från sängen tittade jag ut genom sovrummet och mot lägenhetsdörren. Jag såg att både sovrumsdörren och ytterdörren var öppen. Jag ville resa mig för att stänga dörren, men det gick inte och istället somnade jag in igen. Det tog inte lång tid innan jag vaknade igen av ett knackande ljud och jag såg framför mig hur min grannes ytterdörr slog mot min öppna ytterdörr när hon försökte gå ut. Pinsamhet uppstod och jag försökte öppna ögonen, men det gick inte. Sen försökte jag ta mig ur sängen, men kroppen vägrade lyda mig. Jag undrade vad i hela världen som hände. Sekunden senare höll jag på att somna igen. Men jag hann slänga iväg en tanke och få svar på den. Tanken var ”vill jag inte vakna?” Svaret var: ”Jo, med alla möjliga krafter!” Jag samlade all attityd och kraft jag överhuvudtaget kunde hitta och snart fick jag benen att röra på sig. Fortfarande kunde jag inte förmå överkroppen att lyda, jag hade ingen känsel förutom i benen och ögonen öppnade sig inte. Jag repeterade frågan och fick samma svar. ”Jo, med alla möjliga krafter!” Jag gjorde mig förbannad för att få adrenalin att kicka in och satte alla krafter i spel för att komma upp ur sängen och pang så släppte det och jag öppnade ögonen kom upp och vacklade bort mot fåtöljen vid datorn som alltid när jag vaknar.

”Shit, vad var nu detta” gick tankarna? Har jag blivit tillfälligt förlamad, vad var det egentligen som hände? Jag gick igenom de senaste sekunderna och kom på att jag bara var tvungen att kolla om ytterdörren var öppen. Det första jag möttes av var en sovrumsdörr. Sen visade det sig att ytterdörren också var stäng, det var då det gick upp för mig!
Det var bara en dröm. Phuuu!

När lamporna sätts igång 2 minuter innan larmet sätter också min fasta telefon igång igen. Den ger då ger iväg ett litet ljud som hade väckt mig, detta kommer jag ihåg. Sen hade jag snabbt somnat igen i väntan på att den riktiga stereon skulle väcka mig, notera 2 minuter! Under denna tid hade hela ovanstående dröm om att ytterdörren var öppen, grannen och att jag var förlamat utspelat sig.
Jag må lova att jag var riktigt glad när jag insåg att det bara var en dröm!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har varit med om något liknande också. Man har haft full kontroll över tankarna men inte över sömnen. Riktigt obehagligt.